Xbox sa zapája do projektu na podporu starostlivosti o duševné zdravie

Témy týkajúce sa dušeného zdravia môžete sledovať vo forme českých podcastov.

pridal matus_ace 13.5.2024 o 16:36 pod hry
Xbox sa zapája do projektu na podporu starostlivosti o duševné zdravie

HRY > NOVINKY >

Máj je už od roku 1949 vyhlásený celosvetovým mesiacom povedomia o duševnom zdraví. Táto téma v poslednej dobe začína naberať na dôležitosti a zaujala aj Xbox. Ten preto nadviazal spoluprácu s online psychoterapeutickou platformou Hedepy s cieľom podporiť osvetu a otvorený dialóg o dôležitosti psychickej pohody.

Duševné zdravie síce už dávno nie je tabuizovanou témou, mnoho ľudí sa o ňom však stále obáva otvorene hovoriť či jednoducho prijať fakt, že je to niečo, o čom je potrebné uvažovať. S psychickým zdravím súvisí aj internetové a všeobecne online prostredie, ktoré na používateľov často útočí prostredníctvom negatívnych emócií zo strany aj úplne neznámych ľudí. To môže u niektorých z nás vyvolávať nepríjemné pocity či dokonca pochybnosti o nás samých. Prenesené do kontextu prostredia videohier, nenávistné a obťažujúce prejavy môžu ľudí odrádzať nielen od online hrania, ale aj od trávenia času v herných komunitách všeobecne. Tie sa totiž stávajú miestom, kde ľudia namiesto relaxácie a odpočinku zažívajú pravý opak.

Xbox preto nadviazal partnerstvo s online psychoterapeutickou platformou Hedepy, ktorá na jednom mieste sústredí viac ako 400 overených terapeutov. Z tých si môžu ľudia vybrať na základe krátkych video medailónikov aj recenzií ostatných používateľov, k dispozícii pritom majú aj jednoduchý párovací test, ktorý im dokáže odporučiť odborníka na mieru. Na terapiu sa potom môžu ľudia pripojiť prakticky odkiaľkoľvek, pričom na voľný termín čakajú maximálne pár dní. Hedepy sa tak snažia sprostredkovať včasnú a kvalitnú duševnú starostlivosť čo možno najširšej skupine ľudí – terapie totiž poskytuje aj násťročným od 13 rokov.

V rámci spoločného projektu Xbox a Hedepy pripravili sériu videopodcastov, ktoré vyjdú postupne v priebehu mesiaca mája a dotknú sa tém ako je samotná terapia a jej priebeh, zvládanie stresu a negatívnych emócií, nenávistné a toxické správanie online či rozvoj osobnosti. Moderovanie videopodcastov sa ujme Barbara Hacsi, ktorej hosťami budú Mgr. Zuzana Steigerwaldová alebo Mgr. Ing. Rudolf Príman, obaja terapeuti z komunity Hedepy.

Podcasty budete môcť sledovať v tomto playliste, prípadne zostrihané aj na Instagrame XboxCZSK.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Procesor na notebooku - vysoké... (7)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Prevodník av na hdmi (1)
Ahojte, odporučili by ste nejaký prevodník prevodn...
|Predám pc pc ryzen 5 5500, rx ... (4)
Predám PC v nasledujúcej konfigurácii: Procesor: ...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (9)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (1)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21490)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk