Bývalí vývojári XCOM alebo The Sims pracujú na novej sim hre

Po dvoch desaťročiach pôsobenia v spoločnosti Firaxis zakladajú Jake Solomon a Will Miller spolu so spoluzakladateľkou Nelsie Birchovou a bývalým riaditeľom Maxisu Grantom Rodiekom spoločnosť Midsummer Studios.

pridal matus_ace 14.5.2024 o 15:08 pod hry
Bývalí vývojári XCOM alebo The Sims pracujú na novej sim hre

HRY > NOVINKY >

Po dvoch desaťročiach pôsobenia v spoločnosti Firaxis zakladajú Jake Solomon a Will Miller spolu so spoluzakladateľkou Nelsie Birchovou a bývalým riaditeľom Maxisu Grantom Rodiekom spoločnosť Midsummer Studios. Tím plánuje oživiť žáner life sim hier a umožniť hráčom vytvárať a zdieľať zmysluplné príbehy prostredníctvom hry.

Spoločnosť Midsummer Studios, ktorú založili kreatívny riaditeľ Jake Solomon a herný riaditeľ Will Miller (obaja predtým pôsobili v spoločnosti Firaxis Games) a prevádzková/finančná riaditeľka Nelsie Birch (s 25-ročnou praxou vo finančnom a prevádzkovom manažmente), začala svoju činnosť so 6 miliónmi dolárov, ktoré získali od významných investorov. Na čele kola stál fond Transcend, ku ktorému sa pridali spoločnosti Tirta Ventures, Betaworks Ventures, 1Up Ventures, F4 Ventures, Krafton a Day Zero Productions. Spoluzakladatelia sa spolu s týmto odhalením štúdia podelili o koncept svojho zatiaľ neoznámeného debutového projektu: simulátor života novej generácie, ktorý kladie dôraz na príbehy riadené hráčmi a umožňuje komunitám zdieľať nezabudnuteľné momenty, ktoré vyrastajú z kreativity samotných hráčov.

Najlepšie príbehy v hrách píšu hráči,“ povedal Jake Solomon, generálny a kreatívny riaditeľ Midsummer Studios. „V spoločnosti Midsummer vytvárame simulátor života zameraný na drámu moderného života, v ktorom budú naši hráči písať zmysluplné príbehy len tým, že budú hrať, a potom sa o tieto príbehy podelia so svetom.

Ako producent hry The Sims spred takmer dvadsiatich rokov dobre viem, akú silu môžu mať zmysluplné príbehy riadené hráčmi. Takisto mám trvalý rešpekt pred tým, aké ťažké je dosiahnuť alchýmiu komunity, návrhu systémov, hrateľnosti a obsahu generovaného používateľmi, ktorá je na to potrebná. Zakladatelia spoločnosti Midsummer sú veteránmi v odvetví so vzácnymi skúsenosťami a dizajnérskym umením potrebným na realizáciu tejto obrovskej príležitosti. Som rád, že sa môžem pripojiť k predstavenstvu a podporiť ich cestu k redefinovaniu kategórie simulátorov života,“ povedal Shanti Bergel, zakladajúci partner spoločnosti Transcend.

Toto nové, rozvíjajúce sa štúdio už rozšírilo svoj zoznam o uznávané talenty vrátane Granta Rodieka, ktorý po 18 rokoch kariéry v štúdiu Maxis pôsobil ako producent a režisér rôznych dielov a rozšírení hry The Sims. Jake Solomon spúšťa Midsummer po 23 rokoch v spoločnosti Firaxis Games, kde bol dizajnérom a riaditeľom série XCOM a Marvel's Midnight Suns. Spoluzakladateľ Will Miller prichádza do spoločnosti Midsummer po 16 rokoch v spoločnosti Firaxis ako vedúci dizajnér hry Civilization: Beyond Earth a hlavným inžinierom hry Marvel's Midnight Suns. Nelsie Birchová je síce v oblasti hier nováčikom, ale počas dvoch desaťročí prešla niekoľkými významnými zamestnaniami, v ktorých viedla finančnú a prevádzkovú výkonnosť miest a okresov. K tomuto tímu veteránov sa pripájajú aj skúsené talenty, ktoré stoja za mnohými obľúbenými titulmi spoločnosti Firaxis.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Procesor na notebooku - vysoké... (7)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Prevodník av na hdmi (1)
Ahojte, odporučili by ste nejaký prevodník prevodn...
|Predám pc pc ryzen 5 5500, rx ... (4)
Predám PC v nasledujúcej konfigurácii: Procesor: ...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (9)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (1)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21486)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk