CREATIVE ZEN HYBRID PRO CLASSIC

CREATIVE ZEN HYBRID PRO CLASSIC

8.0

Chcete univerzálny headset?

Test

Creative začiatkom roka predstavila novú sériu svojich Zen Hybrid Pro slúchadiel. Ponúkla hneď tri modely, jeden Zen Hybrid Pro zameraný primárne na vonkajšie nosenie a prakticky je to konkurencia štandardným ANC slúchadlám. Druhý model je Hybrid Classic verzia, vhodná ako na bežné počúvaní hudby, tak aj na hranie a tretia je vylepšená SXFI verzia, ešte lepšie prispôsobená na hranie. 

My ty máme na test strednú Hybrid Pro Classic verziu, ktorá je ako na hudobné a vonkajšie použitie, tak aj na hranie na PC. Totiž má pridaný nasúvací mikrofón a Bluetooth dongle.

Špecifikácie

  • Wireless headset
  • Drivery: 40 mm titánom potiahnuté dynamické drivery, 20–20,000 Hz
  • Mikrofóny: 5 mikrofónov, plus nasúvací mikrofón, 100–10,000 Hz
  • Pripojenie: Bluetooth 5.3 s Ultra Low Latency modom
  • Podpora kodekov: LC3+, LC3, AAC, SBC
  • Utlmovanie hluku:  Hybrid ANC, Ambient Mode
  • Váha: 282 gramov
  • Batéria: 50 mAh s výdržou do 100 Hodín
  • Doplnky BT‑L3 Audio Transmitter, Detachable Boom Mic, USB‑C Charging Cable
  • Funkcie: Super X‑Fi / Super X‑Fi READY
  • Rozmery 151 x 80 x 184 mm

Dostanete tak menšie, kompaktné a zároveň herné slúchadlá. Je to pekný mix, ktorý využijete, ak chcete jedny slúchadlá využívať multifunkčne. Samozrejme, sú wireless, orientované na Bluetooth pripojenie, kde je pridané aj USB-C dongle s BL-L3 prenosom.

Creative Zen Hybrid Pro Classic
Creative Zen Hybrid Pro Classic Headset prichádza s prídavným mikrofónom a USB stickom
Headset prichádza s prídavným mikrofónom a USB stickom


Creative Zen Hybrid Pro Classic Headset vyzerá ako štandardný hudobný, ale poslúži aj na hranie.
Headset vyzerá ako štandardný hudobný, ale poslúži aj na hranie.


Creative Zen Hybrid Pro Classic Čakajte jemný gumený povrch náušníkov.
Čakajte jemný gumený povrch náušníkov.





Headset tak ponúkne kompaktné slúchadlá, ktoré viete dobre zložiť a preniesť. Zároveň sú ľahké, dobre nositeľné. Nakoniec zrejme viete, ako fungujú tieto na hudbu zamerané headsety. Čo sa týka samotnej konštrukcie, slúchadlá sú z pevnej umelej hmoty, vrchný náhlavník je látkový, ktorý sa aspoň nebude šúpať, naúšníky  sú koženkové.  Reproduktory majú na náušníkoch aj jemné RGB podsvietenie, konkrétne tenký kruh, ktorý s podsvietením pôsobí veľmi dobre a štýlovo. Slúchadlá podsvietením dostávajú na luxuse.

Aj keď samotné plastové vyhotovenie na dotyk nie je príliš luxusné a keďže je celý headset skladací, na čo najmenší rozmer a v rukách sa vám aj sám zloží, je prvý pocit z headsetu ešte otáznejší. Po nasadení však sadne veľmi dobre a zostane pevný.

Pritom na ľavej strane je možnosť zasunutia mikrofónu, ak budete hrať, pridáva sa na ňom tlačidlo mute, power a aj volume regulátor. Na druhom je pre zmenu USB-C port na nabíjanie, pridá sa ovládanie médii a teda play-pause tlačidlo, ďalšia a predchádzajúca skladba. Na ňom je pridané aj ANC tlačidlo, ktoré vám aktivuje režim rušenia ruchov.

Samotný headset sa pripája natívne cez Bluettooth, a to ako k mobilom, tak PC cez USB-C dongle. Má síce aj USB-C port, ale ten aj na PC slúži len na nabíjanie, nie na samotné prepojenie s PC. Pripojenie je bezproblémové ako pri bežných Bluetooth zariadeniach. 


Samotný zvuk je, ako sme pri Creative zvyknutí, kvalitný, dobre vyznie a ponúka plnú šírku zvukov, bez tlmenia v niektorej časti pásma. Basy sú slušné a dobre znejú, možno výšky mohli byť jasnejšie. Teda aspoň v rámci svojich možností. Nie sú to drivery z najvyššej kategórie, ale vo svojej stoeurovej kategórii sú veľmi slušné. K tomu Creative aplikácia z nich vie vytiahnuť ešte viac a zlepšiť kvalitu zvuku. 

Cez PC aplikáciu viete vybrať zvukový profil, ktorý vám prednastaví zvuk na hudbu, film, ale aj rôzne herné žánre. Ak nebudete chcieť prednastavenie, aplikácia ponúka ako ekvalizér, tak acoustic engine, čo je špecialitka Creative, kde si nastavíte surround zlepšujúci priestorový zvuk, crystalizer vytiahne zvuky v pozadí, viete zvýšiť basy a ďalšie parametre.

Rovnako sa viete pohrať s nastaveniami aj v mobile, kde má Creative tiež dobrú aplikáciu, kde sa pridáva aj možnosť nastavenia ANC a vypnutie podsvietenia. Ak by ste kúpili najvyššiu SXFI verziu headsetu, tak získate aj kompatibilitu s SXFI aplikáciou, ktorá vám umožní vylepšiť priestorový zvuk. Rozdiel medzi Classic a SXFI headsetmi je len v USB dongle, ktorý je v Classic verzii Bluetooth BT-L3, teda rýchly Bluetooth s minimálnym lagom. V SXFI verzii je väčšie dongle s podporou kvalitnejšieho SXFI prenosu.


Ak chcete headset, ktorý by ste kombinovali na hudbu a prípadne vonkajšie používanie a aj na hranie, Zen hybrid Pro Classic headset vám to všetko spojí, a to prekvapivo dobre a v slušnej kvalite zvuku. Zároveň aj v peknom dizajne a s vysokou výdržou batérie.

  • Creative Zen Hybrid Pro Classic kúpite za 122 eur
  • Creative Zen Hybrid Pro je za 96 eur (bez PC doplnkov a teda mikrofónu a USB sticku)

napísal saver 30.4.2024
Páči sa mi! (+1)
8.0
CREATIVE ZEN HYBRID PRO CLASSIC
+ pohodlné nosenie
+ dlhá výdrž batérie
+ kvalitný zvuk
+ rýchla odozva vhodná aj na hranie
+ nízka váha
- lacnejšie materiály a labilnejšia konštrukcia


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20937)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk